https://award.kdg.be/wp-content/uploads/2018/05/anoniempje.jpg

Ondanks alle moeilijke omstandigheden is ze blijven gaan voor haar studies. Een moeilijk parcours, maar door de grote droom tot een heel goed einde gebracht, en ze zal het ver schoppen als verpleegster! 

Dikke pluim! 

Genomineerd door:

 • Ann Cleerbout

Als anderstalige studente heeft Flore een hele knappe weg afgelegd. Altijd even enthousiast en gedreven waagde ze haar kans en legde met een hoge score haar vakken in het Nederlands af om zo de bachelor-na-bachelor Oncologie af te leggen. En dat verdient zeker een award. 

Genomineerd door:

 • Veronique Jansen

Deze studente is gedurende haar studietijd op KdG en in de opleiding PJK altijd haar zelf gebleven. Zij was heel geëngageerd naar studenten, lectoren en de opleiding. Via haar inzichten zijn er al veel dingen veranderd binnen onze opleiding die waardevol zijn. Zij verdient het om zo’n award te winnen, want zij is voor mij een echte inspiratiebron geweest. Een aangenaam persoon met een duidelijke visie vanuit een warme en positieve houding naar haar omgeving. Zij is lid van de studentenraad voor onze opleiding. Omdat zij van een ander geloof is dat redelijk afgesloten is, vind ik des te meer belangrijk dat zij deze prijs krijgt. Haar geloof is tijdens haar studie ook altijd haar rode draad geweest, maar toch wist ze haar eigen principes aan de kant te zetten om zo mee bij te dragen aan het leuk leef/leerklimaat binnen onze opleiding. Ze was telkens open, sociaal, zorgzaam en behulpzaam naar haar medestudenten. Voor mij is ze een inspiratie rond geloof en diversiteit laten samen smelten in teamwork. Daarom zou ik graag haar deze award willen laten winnen.

De immense inzet voor de opleidingsraad!

Genomineerd door:

 • Laura Schiets
 • Liesbeth Hofmans

Hanna is erg ambitieus, gaat creatief aan de slag met problemen, neemt leerkansen en is enorm wendbaar. Hanna was dit jaar buddy voor onze internationale studenten en zij konden geen betere Buddy hebben!

Genomineerd door:

 • Wendy Schoeters

Haar positieve inzet en vibe die ze uitstraalt – ongelooflijk goed voor ‘haar’ patiënten – weet heel duidelijk waar ze mee bezig is (kent haar grenzen) heeft een duidelijke toekomst visie en weet hoe ze daar zal geraken – nu al een grote verpleegkundige en zal alleen nog maar groter worden die bij vele van ons een glimlach op het gezicht tovert. 

Genomineerd door:

 • Rik De Pauw
 • Marie Verhulst

ps: op de foto staat ze links

Voor de meesten onder ons is onze studententijd een periode waar we de rest van ons leven met nostalgie naar terug zullen blikken. Voor Dagmara zal dat minder het geval zijn; het was voor haar helemaal niet zo’n fijne tijd.  Het was een tijd waarin ze regelmatig werd geconfronteerd met vooroordelen en opmerkingen over wie en hoe ze is. Nochtans is het een gewoon meisje van Poolse origine met het hart op de juiste plaats. Student Verpleegkundigen krijgen het tijdens hun opleiding vaak hard te verduren, maar sommige moeten écht nóg harder knokken dan anderen. Dagmara is zo iemand, ze kreeg vaak opmerkingen omtrent haar persoonlijkheid en dat is niet OK. Je zou voor minder de moed laten zakken of het bijltje erbij neerleggen. Vandaar mijn nominatie voor haar: Chapeau, Dagmara!! Je bent een straffe madam!!

Genomineerd door:

 • Helen Demeulder

Omdat ze een goede pedagogisch ondersteuner gaat worden. Ze heeft tijdens haar stages al veel kwetsbare gezinnen verder op weg geholpen. Ze maakt tijd voor hen en neemt hun vragen zeer serieus. We zijn echt trots op haar. Ze liep stage in een occasionele kinderopvang met veel maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Ze is dan ingegaan op hun noden en behoeften. Ze hanteert de juiste aanpak, wat zeer belangrijk is voor een pedagogisch ondersteuner. Ik ben er 100 procent zeker van dat ze verder veel gezinnen gaat empoweren en versterken in hun kunnen. En daarom vinden wij dat zij deze award verdient!  

Genomineerd door:

 • Nisa Simsek
 • Hatice Guclu
https://award.kdg.be/wp-content/uploads/2018/05/anoniempje.jpg

De meest zachtaardige en rustige student, een droomkerel voor elke geriatrische patiënt. Theoretisch zeer sterk, praktisch nog sterker: grote betrokkenheid en een groot hart voor de oudere zorgvrager. Na zijn job als informaticus verpleegkunde gaan studeren. (dus ook handig wanneer je als docent IT problemen hebt tijdens de les 🙂

Genomineerd door:

 • Michèle Van Rompaey

In de tien jaar dat ik als docent in KdG werk, met studenten een weg bewandel, praat over dagelijkse ervaringen in de zorg om kwetsbare ouderen, discussieer over ethische kwesties, dan zal Erica mij heel erg bij blijven als een warme, mature persoon.

Erica is een Nederlandse studente, met een vooropleiding in logopedie. In KdG heeft ze zich tijdens de opleiding verpleegkunde gaandeweg verdiept in de complexe zorg om kwetsbare ouderen. Wat haar groot maakt als klasgenote, is haar enthousiasme, haar leergierigheid, haar ontvankelijke houding tijdens groepsmomenten met medestudenten. Ik heb al menig maal studenten met een vooropleiding gekend die ook een beetje té vooringenomen zijn, met een sterk idee van ‘ik weet het al wel, hoor’ maar dit is absoluut niet zo bij Erica. Bij de start van het academiejaar heeft ze zich tevens ten dienste gezet van de klasgroep, als vertegenwoordiger in de studentenraad. Die gedrevenheid heeft zich tijdens een grote stage ook vertaald in een constructief en behartigend initiatief rond de jaarwisseling. Erica liep met een klasgenoot en andere studenten stage in een specifiek traject: de Leer-Werk-Plek stage. Het liep stroef. De spanningen namen toe. Erica nam contact met ons als leertrajectbegeleiders, vertaalde haar bezorgdheden op een heel constructieve manier en nam zelf verder op een verantwoorde manier initiatief naar de stagebegeleiding om de knoop voor medestudenten te helpen ontwarren zodat iedereen opnieuw maximaal leerkansen kreeg. Tijdens de intervisiemomenten moest Erica niet lang nadenken om een compliment te geven aan klasgenoten, over een verhaal dat werd gedeeld of een opdracht met een presentatie die moest worden voorgedragen. Een aantal klasgenoten hebben zware tijden gekend dit jaar, wat zich vertaalde in afwezigheid in de klasgroep of op stage. Ongetwijfeld heeft ook Erica haar uitdagingen gekend. En toch kwamen die niet op de eerste plaats. Er zijn nog sterke, dragende figuren in onze klasgroep, maar niet zo compleet en tegelijk bescheiden als Erica.

Haar eigen stageprestaties waren TOP, met een hele duidelijke vertaling van theorie naar praktijk, zeer verdiepend en lerend tegelijk naar de oudere patiënt, naar mentoren, artsen en andere disciplines. Dit was het geval in België maar ook in Zweden, zo beschreef een kritische Zweedse mentor.

Tot slot, hebben wij als klasgroep jammer genoeg het overlijden mee gevoeld van de papa van Michele (leertrajectbegeleider) in dit academiejaar. Erica nam in volle examentijd initiatief om de klasgroep te mobiliseren en aanwezig te zijn op de plechtigheid, uit respect en waardering voor wie Michele is als begeleider, als docent en vooral als persoon.

Al die eigenschappen samen, en de bevestigen van ‘wild vreemde’ mentoren in binnen- en buitenland, maken van Erica een bijzonder iemand, een persoon die zelf is gegroeid en die zeker in de nabije toekomst andere studenten verpleegkunde zal helpen opstaan of laten bloeien. Dat maakt van haar een groot persoon.

Enorme inzet – super leergierig en zal altijd zorgen dat de patiënt met de beste zorg omringt wordt. 

Genomineerd door:

 • Kenny De Cuyper
 • Michèle Van Rompaey
 • Rik De Pauw

Niet alleen haar grote doorzettingsvermogen kenmerkt Nancy.  Zij is ook gedurende de drie jaar van de opleiding voor velen een moederfiguur geweest, die iedereen een hart onder de riem kon steken wanneer ze het moeilijk hadden.  Ze heeft een groot hart dat echt voor de zorg klopt.  Zij heeft ook haar schouders mee gezet onder een aantal initiatieven rond de solidariteitsacties van KDG. Als geboren Vlaamse die zich een aantal jaren geleden tot de islam bekeerde, is zij een brug tussen verschillende religies en culturen.  Ik had het geluk om in het laatste jaar samen in een leergroep te zitten, maar ook voor degenen die nooit samen met haar in een klasgroep zaten, is ze zeker geen onbekende.  Zij is een parel van een mens, en zal zeker een schitterende verpleegster worden.

Nancy is erin geslaagd om gedurende de drie jaar van de opleiding de studies succesvol te combineren met werken (nachtdiensten in een woonzorgcentrum) en de zorg voor een gezin met vier kinderen. Ik doe het haar niet na.  Van hoe groot wil jij worden gesproken! Chapeau!

Genomineerd door:

 • Dirk Van Tichelen